etusivu
yhtye
bio
kuvia
keikalla
levyt
yhteystietoja
 

SKIDIEN ROCKYHTYE

Takuumiesten keikoilla rokataan ja lollataan

Yhtye on perustettu v.1996 Helsingissä leikkipuisto Kurkimäen vastaavan ohjaajan Ilpo-Risto "Pablo" Salmesin ja ohjaaja Juha Rissasen toimesta. Takuumiehet yhtye on saanut nimensä Eduard Uspenskin samannimisen lastenkirjan mukaan. Yhtyeen alkutaival koostui "alan cover-biiseistä" ja olipa joukossa jokunen omakin laulu. Keikkaa tehtiin heti alusta lähtien (työn ohella) sangen tiiviisti; päiväkodeissa, leikkipuistoissa ja erilaisissa tapahtumissa. Jossain vaiheessa keikkaa alkoi olla jo sen verran paljon, että varsinainen leikkipuistotyö alkoi "kärsimään", eli oli pakko painaa pikaisen jarrua keikkailulle.

Vuosien varrella Takuumiesten kokoonpano on hieman vaihdellut. Juha Rissanen vaihtoi työpaikkaa v.2000 ja sen jälkeen tiensä yhtyeeseen löysi joukko ammattimuusikoita ja kokoonpano onkin sittemmin vakiintunut. Kitarassa ja laulussa on Ville "Lefty Willie" Leppänen (Keystone Cops, Bluestrip yhtyeet), joka on yksi ns. roots musiikin kitara- ja lauluässistä Suomessa. Rummuissa ja taustalaulussa on Juha Tanninen (Keystone Cops, Grupo Café). Kaikenlaisen keikkailun Juha ohella opettaa myös Helsingin Pop Jazz Konservatoriossa, josta hän on myös valmistunut soitonopettajaksi. Pablo Salmes soittaa bassoa ja laulaa. Ohjelmiston sävellyksistä ja sanoituksista vastaavat pääsääntöisesti Ville ja Pablo. Syksyllä 2003 päätimme satsata Takuumiehiin tosissamme kaikkien kiireistä huolimatta, sillä ohjelmisto ja koko yhtyeen meininki olivat sellaista jonka uskoimme menestyvän ja olevan kovan työn arvoista.

Lokakuussa 2003 tehtiin studiossa muutaman kappaleen demo ja se poikikin heti levytyssopimuksen Suomen Mediamusiikin kanssa. Ensimmäinen levy, Skidirock, ilmestyi huhtikuussa 2004.
Yhtyeen toinen levy Motokutsi ilmestyi marraskuussa 2014. Tällä kertaa albumi tehtiin omakustanteena ja sen julkaisi RetroU Art (www.retrouart.net)
Levyt ovat sisällöltään tyylillisesti monipuolisia, mutta painottuvat kuitenkin rock musiikkiin. Lähtökohtana koko toiminnalle on alusta alkaen ollut tehdä lastenmusiikkia yhtä kunnianhimoisella asenteella kuin tekisimme sitä aikuisillekin. Eli laadusta ja meiningistä tinkimättä. Levyn tarinat ovat lapsista ja nuorista, kerrottu lapsille ja nuorille, mutta varmasti näiden levyjen juurevasta soitosta ja elävistä tarinoista pitävät myös lasten vanhemmat. Ainakin tähän mennessä palaute on ollut lähestulkoon pelkkää kehua ja kiitosta.

Design:© Juha Tanninen